Kontakt: info@tretton.se

Vårens modetrend 2016

Nu har vi lämnat år 2015 bakom oss och blickar framåt mot 2016 års mode och trender – och någonting säger oss att det kommer att bli ett blandat mode nu i vår.

ModevisningSka man tro på modeexperterna som förutspår mode och trender för år 2016 går att utläsa hur färg och street kommer ligga högt i topp. En het look är till exempel bara axlar och kläder med så kallade cutouts enligt modemagasinet Chic som även hintar om att 90-talet återigen kommer att ta sin plats i våra garderober i form av kläder, väskor och accessoarer. Ryggsäcken gör till exempel sin comeback lagom till våren. Men vi ska inte tro att detta är den enda trenden för i år. Även det stilrena modet är på uppgång igen i form av kläder i nyanser av beige och grått samtidigt som man gärna kan kombinera dessa med ett vackert namnsmycke eller ett enkelt armband. Ledordet för den grenen av modet är nämligen ordet stilren.

Alla trender är inte positiva

En trend som dock borde ha stannat i dåtiden är och inte hör till en av våra favoriter är den som Metro Mode skriver om och det är mammajeansens återkomst. Ni minns de där pösiga jeansen utan passform som man knäpper någonstans mitt på magen och syntes flitigt i tv-serier under 1990-talet. En serie som ofta benämns vara orsaken till att trenden ens skapades med denna typ av jeans är Beverly Hills 90210 som sändes mellan åren 1990-2000 och i detta klipp kan man tydligt se hur seriens huvudpersoner just är klädda i dessa hemskt fula jeans, vilka nu alltså är tillbaka även i vår: