Kontakt: info@tretton.se

Streetmodet som inspirerar

Det är vår och för många är denna period högsäsong för nya plagg till garderoben. Något som är särskilt hett är att se vad trendsättare har på sig. Sådana ser man allt som oftast på gatan, en del av det streetmode som inspirerar och roar. Men vad ser modeexperterna egentligen när de spånar på gatumodet?

fashion week modeveckaUnder stora städers modeveckor är gatorna kring eventen alltid där allt händer. Modeller och trendsättande personer kan skymtas utanför områden och byggnader där modeveckan är i full gång. I modemagasinet Chic går det att läsa om hur modeveckan i Paris, Couture Fashion Week, visar på en hel del inspiration med street style-outfits och alla vårens olika trender. Det som en kan säga från att ha tittat igenom en del bilder från gatorna i modets huvudstad är att det tycks vara en hel del oversize på jackor och dressade byxor liksom höga stövlar och svarta boots.

Gatumode är lika med street style och street style har haremsbyxor och snygga detaljer som signum på flera ställen.

Gatumode som är hållbart och snyggt på samma gång

Även på Stockholms egna modevecka, Fashion Week Stockholm, är gatumodet ett tydligt inslag. I Svenska Dagbladet går det att läsa om hur flera väljer att tänka kring både konsumtionshets och hållbarhet när det kommer till just kläder och mode. Bland annat hölls en visning där alla plagg var second hand, en kollektion med modeprofiler som Lisa Cornelius och Emma Elwin. Båda är vidare redaktörer för Make it last/Tradera Trend. Under de tre dagarna som modeveckan höll på var det inte bara modevisningar som gick att titta på utan även utställningar och paneldiskussioner. Flera av evenemangen var dessutom öppna för allmänheten.

I Damernas Värld går det också att läsa och se bilder på de väskor som syntes utan för New York Fashion week tidigare i vår. Mycket av väskorna var mindre varianter i starka färger med både handtag och axelstrap att bära kring kroppen. Märken som syntes var allt ifrån:

  • Valentino
  • Marc by Marc Jacobs
  • Chanel

Samt många fler av mindre exklusiva varianter att inspireras av. Är det något som går att köpa second hand så är det just väskor dessutom.