Kontakt: info@tretton.se

Heta hårtrender 2019 – 365 bra hårdagar

Varje år går frisörer och trendsättare på spaning vad gäller hårklippningar och frisyrer. Under 2019 är det nya klipp som erbjuds i salongerna. Kort eller långt hår – trenderna är anpassade efter alla hårlängder.

Både klippningar, hårförlängningar och smycken är på stark frammarsch under 2019. Håraccessoaren har redan slagit rot i hårtrenderna, men under detta år blir den ännu mer påtaglig. Sidbenan är också på ingång, likaså den extra dosen vax och den lilapastelliga färgen. Vill du prova någon av årets läckraste trender? Boka ett besök hos Salong Headzone i Stockholm.

hårtrend 2019Sätt färg på kalufsen!

Att byta hårfärg har idag blivit nästan lika vanligt hos kvinnor som hos män. Dock kan för mycket blekning leda till brutna toppar och sönderslitet hår som bara ser sjabbigt ut. Numera finns det emellertid skonsamma preparat som Olaplex som ”sluter” hårstrået och skyddar det mot blekningen, vilket gör att du kan bleka oftare utan att drabbas av hårförlust och kluvna toppar.

Årets färg har utsetts som korall, gärna åt det lila hållet. Utöver den så blir brunetten svalare i hårfärgen medan blondinen får en varmare nyans. Guldslingor letar sig in i de ljusa håren och ask finner sig tillrätta i de mörkare. En annan trend är blockfärgning som innebär att olika partier på håret får olika nyanser, i en fin blandning naturligtvis. Kombinera med ett färgglatt hårspänne eller smycke.

Gör ett klipp!

När det kommer till saxen så är 80-talet fortfarande kvar. Mycket volym, frissiga lockar och ordentlig snedlugg varvat med rätt textur blir grädde på moset. Frisyren får gärna vara degraderad och uppklippt så att du får till ett ordentligt rufs.

Även det längre håret klipps upp och till vardags kan du sätta upp det i en eller flera knutar – något som både följer trenderna och är behagligt en varm sommardag eller när du helt enkelt inte vet vad du ska göra av ditt långa hår.

För det korta håret dominerar buzz cuts och pixie-frisyrer där det nästan ser ut som om du varit framme med saxen själv.