Kontakt: info@tretton.se

Investera i rätt plagg

Idag är det vanligt att vi köper nytt inför varje kommande säsong för att hänga med i modetrenderna. Men vissa plagg är onödiga att köpa nya varje år eller varje säsong. Här kommer lite tips om vad som behöver investeras i med lite mer pengar och vad du kan spara in på utan att överspendera.

En guldregel är att köpa ytterplagg och skor på rea eftersom det är just dessa plagg som bör kosta lite mer och vara mer kvalitativa för att hålla längre. Ytterplagg slits mer och bärs oftare. Ett trendigt ytterplagg som också alltid ligger i tiden och som håller dig varm under vintern är en pufferjacka som faktiskt kan bäras långt in på vårvintern.

kvinna i pufferjackaModetrendernas växlingar avgör

Alla vet det – trenderna byts ut lika fort som en gris blinkar. I ytterplaggen brukar det dock stanna upp lite vilket innebär att du kan köpa en kappa eller jacka som är trendig under flera kommande år framöver. Tänk på att vara smart när du shoppar kläder och framför allt när du handlar på rea. Saker som bör undvikas som impulsköp är plagg som du vet bara är en modefluga och som du kommer att tröttna på om ett halvår. Exempel.

  • Toppar
  • Smycken
  • Alltför många sommarplagg (sommaren är kort i Sverige, bättre att investera i lite varmare kläder)
  • Texturer som inte kommer att stanna, typ metall, silver, guld och glitter med mera.

Vilka skor ska man köpa dyrare?

Även i skoväg gäller den gyllene regeln att köpa de lite dyrare modellerna som du vet du kommer att använda oftare. Tänk på att dina fötter tar stryk av att gå i spetsiga, högklackade skor med tunn sula och att skor som används till fest eller speciella tillfällen inte behöver vara lika dyra och kvalitativa som skor som används mer regelbundet. Träningsskor, kängor, vinterstövlar och walking-skor bör hålla hög kvalitet och kännas bra på foten. Ett tips är att köpa de rejäla vinterskorna på rea för att kunna unna dig en riktigt bra sko och låta pumps och sandaler köpas till ett betydligt billigare pris.