Kontakt: info@tretton.se

En billigare studentmottagning

Nu börjar det närma sig för studenterna. Examen väntar runt hörnet och många är det nog som är i slutspurten både vad gäller att ordna det sista inför sin studentmottagning, slutskiva och med betygen. Många är det också som har ont i magen just nu – eftersom de inte kommer att ha råd att fira sin examen. Men, till dig som känner så har vi en lösning. Att lägga lite pengar på sin studentmottagning och sina studentkläder är kanske lätt ovanligt, men nog går det. Det du dock inte får prioritera bort är din studentmössa. Den är viktig för eventet – så klart, men om du väljer att köpa den på nätet kan du komma ner i pris. Då kan du säkert hitta lite olika varianter också, för det finns faktiskt fler än ett sätt att bära mössan på. I en artikel från Svenska Dagbladets Näringsliv har man skrivit en artikel om hur du kan spara tusenlappar på ditt studentfirande. Så här står det:

Studenten är en av livets höjdpunkter – och i snitt lägger vi drygt 16 000 kronor på firandet. Vissa kostnader måste du planera för, andra kan du påverka själv och på så sätt spara tusenlappar.

I artikeln tipsar de sedan bland annat om att man kan tänka längre en själva kläden. Genom att köpa klänning och skor till firande som också går att använda när festen är slut är en god idé. Då blir de en större investering. Dessutom kan du se över möjligheterna att kanske sy om en klänning från ett syskon, en vän eller din mamma? På så vis får du en större emotionellt värde – någonting du inte kan köpa för pengar. Dessutom lär ingen av dina vänner ha en liknande klänning. Ett annat tips de lyfter är att satsa på hemlagat till kvällen, istället för att köra catering. Du kan också fundera över möjligheterna att ha din mottagning tillsammans med några klasskamrater? Då kommer priset snabbt att gå ner. Vad du än gör, ska du inte ta ett lån för att finansiera din fest. Tyvärr är det många som gör det, och det kan snart leda till problem – exempelvis att du hamnar hos Kronofogden

Studentbibliotek1