Kontakt: info@tretton.se

Handla kläder med rabattkod

Det finns många sätt att göra så sin shoppingkassa kan sträckas sig längre än till bara några få plagg, och det är genom att shoppa smart. Använder du dessutom rabattkoder kan ditt köp definitivt bli billigare, men det gäller att göra detta på rätt sätt – här är några enkla tips.

När du ska shoppa kläder, framförallt trendiga kläder, gäller det att tänka till lite innan du genomför köpet. En bra fråga att ställa sig själv är om plagget du suktar efter faktiskt är värt pengarna eller inte. Modet växlar snabbt och vad som är hett idag kan vara helt ute imorgon, så det gäller att handla smart. Ett bra knep för att köpa just mode billigt är att kolla upp om butiken du ska handla ifråga erbjuder någon form av rabatt. Detta står dock vanligtvis inte så tydligt på butikens egen hemsida, men är desto lättare att hitta hos sidor som samlar just rabattkoder. Säg Bubbleroom till exempel. Det är en av de hetaste modebutikerna som bara finns på nätet och kollar du via den här länken https://www.gratislandet.se/rabattkod/bubbleroom som går till Gratislandet så ser du samtliga rabatter som finns hos dem just nu. Och Bubbleroom är inte enda butiken de har rabatter till utan du kan även hitta koder till Nelly, Ellos och en massa andra nätbutiker. Det är alltså ett smart drag att ta sig hit först, innan du ens besöker butiken du vill handla i.

Många e-handlare erbjuder rabatter

Bra att lägga på minnet är att många e-handlare erbjuder rabatter i sina butiker, speciellt i samband med stora högtider och så har det varit i fler år. Redan 2015 skrev till exempel ehandel.se om just detta fenomen, hur stora e-handlare delar med sig av rabatterna lagom till exempelvis julhandeln. Men visst är det så att de hellre ser att du handlar för ordinarie priset än ett rabatterat. Innan du accepterar en rabatt bör du därför kolla upp om det verkligen är en kampanj du vill ta del av eller om du hellre väljer att inte köpa kläder eller produkter alls, utan hittar likvärdigt på annan plats.

Hur du avgör om rabatten är värdefull för dig går att göra genom att tänka till lite extra och analysera vad rabatten faktiskt innebär. Här är tre tydliga exempel på rabatter och hur du kan analysera dem:

  • Fri frakt – denna rabatt innebär att du får ditt köp levererat till närmaste hämtningsställe utan att du behöver betala extra för det, men det betyder inte att det är gratis att returnera varorna om du inte vill ha dem sen.
  • Fri frakt vid köp över… – detta betyder att du först måste handla över ett visst belopp innan du kan ta del av din rabatt, vilket gör att du handlar mer än vad du kanske tänkt dig från början bara för att slippa en fraktkostnad, vilket är precis vad butiken nog räknat med.
  • Fri frakt och fri retur – en väldigt förmånlig rabatt vid de tillfällen du är osäker på om du verkligen vill ha det du beställer, men inte lika värdefull om du vet med dig att du inte kommer behöva lämna tillbaka något plagg

Vilka är de bästa rabattkoderna?

Vilka som är de bästa rabattkoderna är högst individuellt. Men i de flesta fall är det när du får plaggen du köper till ett rabatterat pris, eller hela ditt köp till ett lägre pris. Samma gäller för rabattkoder som ger dig ett visst belopp i rabatt, till exempel att om du handlar för 200 kronor så får du 50 kronor i rabatt och så vidare. Tänk även på att du kan hitta billigare upplevelser på rabattkodssidor också, och inte bara sådant som ger dig billigare mode.