Kontakt: info@tretton.se

Skaffa den snyggaste street-looken

När du hör begreppet street style så får det dig kanske att tänka på berömda rappare och ungdomsgäng på New Yorks gator. Visst är det här en del av stilen, men i mode-termer så är det en hel attityd och livsstil som går ut på att vara enkelt men snyggt klädd. Det är en kul stil som alla passar i och kan användas både till vardags och i mer officiella sammanhang med rätt accessoarer.

Som med precis alla modestilar så är det viktigaste dock att du är ren och fräsch. Ett bländande vitt leende är det ultimata tillbehöret, och du kan enkelt bleka tänderna hemma för att garantera pärlvita gaddar. Detsamma gäller håret: ha det för all del i en medvetet slarvig tofs, men se alltid till att det är rent.

Världens bäst klädda

Några av världens bäst klädda män enligt trendspanande Metromode är kända för just sin street-look, som till exempel Kanye West; Pharell Williams och A$AP Rocky. Nyligen slogs några av Hollywoods största namn av svenska Alicia Vikander som världens bäst klädda kvinna kvinna, inte minst på grund av hennes naturliga och fräscha stil. Street-look handlar nämligen inte bara om en specifik klädstil, utan om en attityd som utstrålar självsäkerhet och en äkta personlighet. Att ”äga” sin stil, med andra ord.

Kombinera rätt

Till de mest klassiska plaggen som har med street-mode att göra hör saker som jeans, sneakers, t-shirts, kappor och hoodies. När själva grundlooken är klar så läggs sedan olika accessoarer till som snygga hattar och kepsar, stora solglasögon, väskor och sjalar. Det ska inte se för välplanerat ut och snarare ge intryck av att du bara slängt på dig kläderna på morgonen men är så himla cool att du bara har snygga plagg i garderoben. En av världens främsta modetidningar, Vogue, hade nyligen en stor street style special med foton på vardagsmänniskor över hela världen med de bästa outfits i den här stilen. Här syns välsittande kläder i rena linjer kombinerade med en kul jacka eller kappa, en enorm halsduk eller ett illrött läppstift som skriker attityd och humor. Slarvigt planerat, eller planerat slarvigt – men alltid snyggt och intressant!