Kontakt: info@tretton.se

Accessoarer för en snygg street-look

Höj nivån på din streetstyle med rätt accessoarer och smink! 2020 är året då vi verkligen vill gå all in på snygga smycken, stora solglasögon och statementväskor. Det här är accessoarerna du ska investera i för en look som håller genom hela året.

halsbandTrenden med hållbarhet växer också inom mode och allt fler väljer att investera i kläder, accessoarer och smycken som kan användas länge. Second hand blir allt viktigare och har fått högre status under de senaste åren och det är en trend som fortsätter. Både när det gäller kläder och accessoarer ska du välja sånt som du verkligen älskar och kommer att använda i många säsonger. Därför kommer också accessoarerna att spela en allt större roll eftersom det med hjälp av dem går att uppdatera en look så att den känns ny år efter år trots att kläderna är de samma. Efva Attling gör jättefina halsband som passar till mängder av outfits.

Maxa stilen med årets trender

solglasögonI år finns ett antal tydliga trender där accessoarerna spelar huvudrollen. Om du vill hålla din stil a jour är det här accessoarerna du ska kika på i år:

  • Stora solglasögon. Efter några säsonger med mindre solglasögon så gör nu de maxade 70-tals glasögonen comeback. Perfekt för den som vill skydda hela ansiktet mot solen.
  • Jättestora eller pyttesmå väskor. I år väskorna antingen väldigt stora eller väldigt små, inga mellanting utan antingen eller.
  • Maximalistiska örhängen, halsband och armband. I år är det verkligen smyckena som gör outfiten. Satsa på stora och unika smycken som verkligen tar plats och syns.

Istället för att köpa mycket av allt kan en bra början för att hitta rätt vara att fundera över vad du redan har i garderoben. Efter din inventering kan du enkelt se vilka inköp som kompletterar det du redan har på bästa sätt. Den här eftertänksamheten gör att du slipper köpa accessoarer som du inte trivs med, som är svåra att matcha och som du inte kommer att använda tillräckligt.

Höj nivån men exklusiva smycken

Exklusiva och vackra smycken är viktiga för en sammanhållen helhet. Även den enklaste outfit kan gå från vardaglig till extra allt med hjälp av rätt smycken och 2020 är verkligen smyckenas år! För den som vill uppdatera sig är är örhängen i modell XL, stora halsband och unika armband, gärna i gula, en bra investering. Men också mer subtila silver- och guldhalsband känns rätt och håller i många säsonger stilmässigt. Fotlänken och broschen gör även de comeback och syns tydligt i stilbilden. Det är alltså dags att rota igenom farmors smyckeskrin för att återuppliva hennes klassiska broscher som inte fått vara ute på länge.

Som med allt annat gäller att du ska investera i kvalitet snarare än kvantitet också när det gäller smycken. Smycken i ädla metaller håller stilen betydligt länge än oäkta varianter och kan vara trogna följeslagare år efter år. Och när du har tröttnat på dem har både guld- och silversmycken bra andrahandsvärde och är enkla att sälja. Äkta smycken är alltså en bra investering för både din stil och din plånbok.