Kontakt: info@tretton.se

Hetast just nu: asymmetriska öronsmycken

Trenden fortsätter. Vi piercar oss mer än någonsin och tatueringsstudiorna har fullt upp med ”stick and poke”. Vi experimenterar med våra kroppar och utformar vår identitet med hjälp av olika dekorationer, allt för att skapa en autencitet. Vi lever i en tid där det personliga uttrycket är i centrum: kroppen är vårt kommunikationssätt. Den som vill vara hetast just nu ska satsa på asymmetriska piercings i öronen, gärna långt fler än en.

Ja, visst är det trendigt med piercings. Den urbana trenden verkar vara hetare än någonsin, och i Teen Vogue skriver man med hänförelse om den asymmetriska piercingen som toppar bilder på Instagram och Pinterest just nu. Med asymmetriska piercings menas olika smycken i samma öra, varierade storlekar och blanda nytt och gammalt. Såhär säger Brian som är piercare till Vogue:

While it’s great to use Instagram for inspiration and figuring out what you like, Brian notes that the best piercing plan is actually having no plan at all. ”I like to keep things very organic,” he says. ”When we first start piercing, sometimes there’s no end game. We’re just kind of playing it — no pun intended — by ear. It’s fun that way; we just go off of how they’re feeling.” Even if you’re trying to mimic someone else’s look, your piercing will inevitably be unique to you, so work with your piercer to find something that fits your style.

Tragus, daith, helix

Även om det är riktigt hett med några smycken i örsnibbarna – gärna ett par på rad – är det ännu mer trendigt med de lite känsligare områden på örat. Tragus, daith och helix är de hetaste just nu att sätta både en ring, en liten sten eller hängsmycke i. Vad beror egentligen fascinationen på? Ja, kanske är det en förlängning av det lite personligare modet vi har haft ett tag nu. Det ska kännas egengjort, och det ska kännas personligt och unikt. Kan det också ha att göra med att det faktiskt tar tid att skaffa ett helt piercat öra? Idag är tid status.

Den här trenden är perfekt för den som vill kombinera ett gammalt örhänge från second hand till något nytt och hett, både stort och smått funkar.