Kontakt: info@tretton.se

Ida Sjöstedt årets designer

Lyckan ler åt designern Ida Sjöstedt just nu. Hon är känd för att skapa magiskt vackra och förföriska klänningar i paletter och i dova färger som förtrollar, och hon har med det blivit utsedd till årets designer av ELLE. 

1606342-fashion-designer-studio-with-professional-equipmentVi har tidigare skrivit om modet som kommer att ligga tungt under våren. Där kan man se att det kommer gå åt det stilrena hållet och att vi kommer att influeras av 90-talet. Men, man får inte glömma att våren kommer med vackra pasteller och mjuka former. Av den anledningen känns det ganska så självklart att Ida Sjöstedt har blivit ,framröstad som årets designer på Elle-galan.

Pasteller, paletter och tyll

I dagens Industri går det att läsa om nomineringen som Ida fick och där lyfte de fram att vad Ida gör är att med pasteller och paletter, rosenrött och med bubbelgumsrosa hyllar det tjejiga och utmanar idén om det enkla som många förknippar med det skandinaviska. Ida Sjöstedt är ingen mindre än romantikens drottning. De kandidater som hon tävlade mot var Roland Hjort som är designer för Whyred samt Ida Klamborn. Det finns nog inte så många som inte håller med om att Ida Sjöstedt var en värdig vinnare, om man inte gör det så har man nog inte sett henens klänningar. Och när det kommer till henens kollektioner som är avantgarde så kan man om man befinner sig i Stockholm beställa klänningar och få dem uppsydda av självaste Ida. Vad är det om inte en enorm lyx?

Svenska modeskapare

Det finns otroligt många bra svenska modeskapare, bland annat Carin Rodebjer och Ann-Sofie Back som har en mycket stark och egen stil. Förhoppningsvis kommer våren och hela 2016 att bjuda på många fina kollektioner och det är roligt att se hur de samspelar med omvärlden. För visst hänger väl allt samman? Om man känner att man vill bära mer plagg från stora designers men att plånboken kanske säger nej så ska man passa på att ta en titt när det är utförsäljningar. Då passar alla designers på att rea ut föregående kollektioner och där kan man verkligen fynda riktiga kap.