Kontakt: info@tretton.se

Streetinfluenser i vårmodet

Tittar vi på vårens mode så ser vi många influenser från streetmodet. Bland annat är vindjackan från 90-talets skatekultur het igen. Vi ser även snygga shades, pösiga tröjor och sneakers till kostymen.

763843-catwalk

Vi har om och om igen skrivit om att 90-talets streetwear och skatekultur just nu är i ropet igen. Detta syns väldigt tydligt när man rapporterar om vårens trender. När det exempelvis kommer till vad männen ska bära för jackor i vår, finns bland annat den moderna vindjackan med på listan. Den här vindjackan har tydliga influenser från just streetmodet. Jackan är lätt och praktisk och går väldigt bra att kombinera med flera lager under jackan när det blir lite kallt. Läs mer.

Hitta snyggaste solglasögonen

Bland de plagg som är moderna i vår och är influerade av streetwear, hittar vi dock inte bara vindjackan. Som varje vår är det även väldigt hett att matcha sin outfit med ett par snygga solglasögon och vilken streetinspirerad outfit blir egentligen komplett utan ett par shades? Är man ute efter att par nya solglasögon är nätet det bästa stället att leta. Man kan hitta allt ifrån ett par riktigt coola pilot solglasögon, till ett par i klassisk Ray Ban-modell.

Sneakers och kostym

Vad gäller männens mode är det väldigt inspirerat av sport och skatekultur i vår, skriver NT. På svenska Acnes modevisning såg man exempelvis män i tajtare byxor och längre lite mer pösiga överdelar. Något annat som synts, både för kvinnor och män, i vårens kollektioner är kombinationen sneakers och kostym.

”Sneakers till kostymen. En tidigare bojkottad kombo har blivit glödande het. Populärast just nu är de båda klassikerna från Adidas, Stan smith och Superstar.” Läs mer.