Kontakt: info@tretton.se

Modetrend 2015

Nytt år, nytt mode – och phrase the lord, trenden håller i sig! Det handlar såklart om den fantastiskt avslappnade modetrenden som under 2014 svepte över landet (och resten av världen), där tjejer byter högklackat mot sneakers och männen slänger kavajen för en hoodie. Och detta är alltså fortsatt trendigt i modevärlden under 2015, så du kan bekvämt fortsätta i dina snygga jumpapjux utan att behöva oroa dig för att vara ”out of style”, som man säger. Dessutom kommer det detta år vara extremt aktuellt att ha kläder av bra material, som även är miljövänliga. Ekologiska kläder kommer att explodera 2015 och det har bland annat att göra med att vi blir allt medvetna om vår hälsa, att vi tränar mer samt vill se en förändring till hur vi hanterar den värld vi lever i. Det ska bli spännande att se den utvecklingen.

Nikeskor med framtidssnören

Förövrigt är det detta år även 2015, vilket betyder att det är samma år som Michael J Fox karaktär Marty McFly besökte i filmen ”Tillbaka till framtiden”. Det är någonting som Nike även har uppmärksammat, och de har släppt ett par skor som fanns med i filmen. Dessa skor, ett par Nike High Tops, hade skosnören som automatiskt dras åt samtidigt som skorna justeras för att passa fötterna. Mycket roliga nyheter och ett självklart köp detta år! Läs mer om skorna här.

Utöver det bekväma, det ekologiska och tillbaka-till-framtiden-skorna är även militär en stor inspiration i modet för 2015. Det syntes hos bland annat Marc Jabocs och Rodartes modevisningar under hösten, någonting du kan läsa mer om här. Varför det är så är svårt att svara på, ofta brukar faktiskt modet  reflektera över hur det är i världen. Kanske beror det på oroligheterna i Mellanöstern, Ryssland och Ukraina? Samtidigt syns även mycket paljetter i årets mode, och det känns inte så militärt. Det är nog dumt att reflektera, vi borde bara njuta av det fina modet!


Se Rodartes fashion show här.