Skor med specialfinesser

Skor är något som vi alla äger och älskar. De flesta vill ha skor som är bekväma och snygga men en del vill ha något ytterligare för att bli nöjda med sitt skoval. Därför har det skapats rullskor, smarta skor, självlysande skor och skor som navigerar bäraren rätt.

6674474-runner-woman-lacing-trainers-shoes

Det kan vara knepigt att hitta ett par skor som känns perfekta – som är snygga, bekväma och passar foten. Skotrenderna varierar även mycket och om man vill följa dem betyder det att man i princip måste köpa minst ett par nya skor per säsong. Turligt nog har sneakers varit populära ett bra tag nu och de är både snygga och bra för fötterna.

När man ska hitta ett par nya skor, är det en del som vill ha fler finesser än snygga och fotriktiga skor. Några exempel på skor med specialeffekter som producerats är:

  • Skor med hjul under sulan. För ungefär 15 år sedan kom rullskorna där det fanns två hjul, alternativt två hjulpar inbyggda i sulan. Skorna går att användas som vanliga skor eftersom hjulen är infällbara.
  • Smarta skor. Dessa skor är inte helt färdigutvecklade än men kommer kunna användas inom allt från äldreomsorgen till brandmansyrket. Med sensorer i sulan på skorna ska man bland annat kunna analysera bärarens stabilitet och balans.
  • Självlysande skor. Egentligen har dessa skor igen nytta, förutom att de ser coola ut och kanske kan lysa upp lite i mörkret.

Hitta rätt med skorna på

Nu har det dock kommit en skouppfinning som överträffar alla dessa finesser. Det är nämligen ett indiskt IT-företag som har utvecklat ett par skor som med hjälp av GPS-teknik pekar bäraren i rätt riktning genom vibrationer i skorna. Till en början var skorna till för att hjälpa synskadade människor att hitta rätt. Men när uppfinnarna provade skorna insåg de att de själva också skulle vilja ha ett varsitt par. De tyckte att skorna var väldigt frigörande och gjorde så att de slapp titta ner i mobiltelefonen för att navigera. Därför bestämde de sig för att skorna skulle börja säljas till allmänheten också. När skorna kommer börja säljas är i dagsläget inte bestämt. Läs mer.